Nyttig om valutahandel


Valutahandel er en spennende inntektsmulighet med stort potensiale. Med relativt små investeringer kan i løpet av relativt kort tid tjene store penger og slike muligheter finnes det ikke mange av. I denne artikkelen ser jeg litt nærmere på mulighetene til å tjene penger med valutahandel og forhåpentligvis finner du nyttige tips og informasjon som kan hjelpe deg et stykke på vei.

Litt om risikoen
Først av alt noen ord om risikoen som er knyttet til valutahandel. Det er naturlig nok en økonomisk risiko vi snakker om og kort forklart er det slik at du risikerer å tape de pengene du investerer, på samme måte som ved aksjehandel. Det å bruke penger du ikke har råd til å tape er med andre ord en dårlig ide og risikoen for tap er en grunnleggende forutsetning som du ikke bør glemme. Men, når det er skrevet så vil jeg understreke at du kan komme i gang med relativt små summer. Det betyr at du kan forsøke valutahandel uten å risikere store tap. 


Sjekk hvordan du kan skaffe en skrivejobb


Du behøver ikke mye kapital

Som nevnt er relativt små summer nok til at du kan komme i gang med valutahandel og årsaken til det er noe som kalles leverage (giring). Sånn noenlunde enkelt forklart fungerer det på den måten at gevinst og tap ganges opp for eksempel med 50. Dersom du har investert 500 kroner vil det i realiteten si at du har investert 25 000 kroner, men at du låner 24 500 av disse fra din nettmegler.


Det kan nok fremstå risikofylt, men dette er ikke et vanlig lån. For det første er det nemlig slik at det ikke er vanlig å betale renter og for det andre kan du slippe tilbakebetaling ved tap. Svært mange nettmeglere tilbyr nemlig en ordning hvor du aldri kan tape mer enn de pengene du selv har investert og i dette eksempelet vil det si 500 kroner.


Dersom du ikke har erfaring med valutahandel, kan det å opprette en såkalt demokonto være en god ide. En slik konto gir deg nemlig flere fordeler og en av disse er muligheten til å finne ut om valutahandel er noe for deg. Den største fordelen med en demokonto er imidlertid at du kan forsøker ekte valutahandel med lekepenger. Dermed kan du forsøke denne meget spennende muligheten til å tjene penger, uten at du risikerer å tape penger. 


Hvordan tjene penger på valutahandel?

Det enkle svaret er at du tjener penger ved å kjøpe og selge til riktig tid, men enkelt er det ikke. For å lykkes må du med andre ord kunne forutsi endringer i valutamarkedet og det er det ingen som klarer 100 prosent av gangene. Noen transaksjoner vil du med andre ord tape penger på og det er helt vanlig. Poenget og målet er å gå i pluss over tid og for å oppnå det kan du benytte flere hjelpemidler.


Det er mye som påvirker valutakursene og det finnes mange hjelpemidler som kan hjelpe deg med å forutsi hva som kommer til å skje. En faktor som påvirker valutakursene er politiske forhold og her en kunnskap et av de hjelpemidlene som kan hjelpe deg til suksess. En annen faktor er at bestemte endringer i en valuta kan påvirke andre valutaer og her kan automatisk genererte tips være et nyttig hjelpemiddel. Magefølelse, kunnskap, selvdisiplin, tips som genereres automatisk på bakgrunn av historiske hendelser, eksperttips og en liten porsjon flaks er de viktigste hjelpemidlene (faktorene) for deg som ønsker å tjene penger på valutahandel.


Hvordan komme i gang?

Valutamarkedet (Forex Exchange) er verdens desidert største finansmarked og det betyr at potensialet er enormt. Dersom du ønsker å tjene penger på denne måten anbefaler jeg at du oppretter en såkalt demo-konto som gjør det mulig å forsøke ekte valutahandel med fiktive penger. Da risikerer du ingenting samtidig som du får en reell mulighet til å finne ut om valutahandel er noe for deg.