Sosiale medier del 2


​Dersom du ønsker å tjene penger på internett er forskjellige sosiale medier en mulighet det kan vær verdt å forsøke. Potensialet er nærmeste uendelig og med litt pågangsmot og litt kreativitet kan du komme langt. Dette er imidlertid ikke inntektsmuligheter for deg som ønsker en enkel jobb og noenlunde stabil inntekt. Da anbefales noen av de andre mulighetene du finner i menyen til venstre.


På nettstedet Paid Social Media Jobs finner du en rekke muligheter til å tjene penger med forskjellige sosiale medier. Dette et enkle jobbmuligheter som egner seg for de aller fleste. 


Det finnes en rekke sosiale medier som egner seg for deg som satser på å tjene penger på nett og i del 1 kan du lese om grunnleggende forutsetninger for å tjene penger med Twitter og Facebook. I denne artikkelen kan du lese om inntektsmuligheter gjennom YouTube.


Hvordan tjene penger med YouTube? 

Den enorme trafikken på YouTube gjør at potensialet er vanvittig stort, men det betyr ikke at dette er en enkel vei til å tjene penger på internett. Faktisk er det motsatte tilfelle og det store flertallet må legge ned mye innsats for å lykkes. Hva som skal til og hvordan du bør gå frem avhenger av hvilke muligheter du satser på. Det finnes nemlig flere metoder du kan benytte for å tjene penger på YouTube. 


Promotering og markedsføring

Markedsføring er en bransje som byr på mange muligheter for deg som ønsker å tjene penger på internett og også YouTube kan benyttes til dette formålet. En mulighet er selvfølgelig å laste opp videoer for å promotere egne produkter, ditt eget nettsted eller din egen nettbutikk, men det finnes også en annen spennende inntektsmulighet relatert til markedsføring. Det er en mulighet som krever en god del arbeid, men som også gjør det mulig å tjene en god del penger.


Det jeg tenker på er å markedsføre andre bedrifter på YouTube. Det kan være alt fra en mindre kjent nettbutikk til et lokalt hotell. For å lykkes bør du holde deg vekke fra de store kjedene som allerede har et stort markedsføringsapparat og heller satse på bedrifter som eies enkeltpersoner eller på såkalte familieforetak. 


Dersom du velger å satse på nettbutikker kan du inngå en avtale om at du får prosenter av salget som kommer fra kunder du skaffer via YouTube, eller du kan inngå en avtale om å få betalt per kunde som du videresender. Dette er med andre ord en form for affiliate-markedsføring, en velkjent mulighet til å tjene penger på nett.


Promoter lokale bedrifter

Dersom du velger å promotere lokale bedrifter er en fast pris et greit alternativ, eventuelt i kombinasjon med provisjonsbetaling på grunnlag av hvor mange som ser videoen du har lagt ut på YouTube. Tilby gjerne å lage en gratis reklame slik at du kommer i gang og har noe å vise til. Det er nesten en nødvendighet for å kunne tjene penger på denne måten.


En promosnutt for et lokalt hotell bør for eksempel vise hotellets fortrinn. Det kan være en flott restaurant, flotte rom, flott beliggenhet, med mer. Videre bør du ta med hva gjestene kan oppleve under sitt opphold og da tenker jeg på alt fra shopping og uteliv til naturopplevelser og severdigheter. Et kort intervju med eier eller daglig leder kan også være en ide men husk at videoen ikke bør være for lang. Vær kreativ og husk at dine muligheter til å tjene penger avhenger av at du skaffer nye gjester til hotellet.


Legg merke til at det å lage selve videoen bare er halve jobben og markedsføringen av denne er minst like viktig som produksjonen. En video som ingen ser vil verken generer penger til deg eller hotellet og her er søkemotoroptimalisering et nøkkelord. Dersom en potensiell kunde søker på frasen beste hotell i Geilo ønsker du naturligvis at det er din YouTube video om Geilo familiehotell som skal dukke opp på førsteplass.


Å rangere høyt på lokale søkefraser som dette er som regel en overkommelig oppgave fordi konkurransen vanligvis er liten eller ikke tilstede i det hele tatt. Dermed er faktisk mulighetene til å tjene penger på internett gode. Søkemotoroptimalisering er for øvrig et viktig hjelpemiddel også i forhold til andre metoder som lar deg tjene penger på YouTube.


Dersom du lykkes og hotellet ser at de får forespørsler og bestillinger gjennom din YouTube video har du skaffet deg en meget god referanse. I tillegg vil andre potensielle kunder sannsynligvis legge merke til videoen og dermed er du godt i gang med å tjene penger på YouTube.


Hvordan tjene penger på nett