Hvordan tjene penger online?


Dersom du er villig til å benytte engelskspråklige nettsider og jobbmuligheter finnes det en rekke spennende muligheter til å tjene penger online. Mange av disse er ukjente for de fleste her til lands, men det betyr ikke at dette er dårlige inntektsmuligheter. Faktisk er mange av disse online jobbene attraktive og de gir både gode muligheter til en pen timelønn, samt god tilgang på arbeidsoppgaver. Jeg tar også med noen andre muligheter til å tjene penger på internett, som netthandel, med mer.


Forutsetninger

I de neste avsnittene finner du en kort omtale av diverse muligheter til å tjene penger online. I tillegg finner du i menyen de mest populære jobbmulighetene omtalt i egne artikler, for eksempel i artikkelen Skrivejobb. Felles for de fleste av disse er at du ikke behøver erfaring eller spesifikk utdanning, men at du bør beherske engelsk sånn noenlunde bra. Videre er alle disse mulighetene til å tjene penger online hentet fra Clickbank- eller Paydotcom-systemet. Det er store og seriøse online nettverk for e-handel som sikrer seriøsitet, motarbeider spam, sørger for sikre betalingsløsninger, samt en god penger-tilbake garanti, med mer. 


Enkle "Datajobber"

En god og meget populær mulighet til å tjene penger online er det som på engelsk ofte refereres til som data-jobs. En slik mulighet er såkalte data entry jobber som vi allerede har omtalt i denne artikkelen, men det finnes også andre gode jobbmuligheter innen denne sjangeren. Noen av de beste tilbys av nettstedet Work-From-Home Data Entry som i skrivende stund nesten har 10 000 medlemmer. Det skyldes nok at de tilbyr og organiserer hele 6 forskjellige muligheter til å tjene penger gjennom internett, uten at det kreves erfaring eller investeringer. Videre gir de sine medlemmer nødvendig opplæring, samt tilgang til nødvendige hjelpemidler. Besøk nettsiden deres for mer informasjon. Her er de tre inntektsmulighetene jeg finner mest spennende. Her finner du en omtale av et annet nettsted som tilbyr denne og flere andre jobbmuligheter


Som nettbasert research-assistent skal du vurdere og evaluerer nettsider, programvare, med mer. Du behøver ikke erfaring, men du må kunne levere skriftlige evalueringer dersom du skal kunne tjene penger på denne måten.


Som innholdsleverandør skal du rett og slett skrive små artikler, bildetekster og avsnitt som skal benyttes på diverse nettsider. Det er et enkelt arbeid når du kommer i gang og du kan tjene greit med penger.


Som "lyd-oversetter" skal høre på digitale opptak, lydbånd, med mer og så oversette dette til skriftlige tekster. Mer presist kalles dette transkripsjon og du får nødvendig opplæring og hjelpemidler dersom du ønsker å forsøke denne online jobbmuligheten.


Skaff en inntekt fra å laste opp filer

En god del mennesker rundt om i verden tjener penger på noe så enkelt som å laste opp filer og i utgangspunktet kan alle tjene penger online på denne måten. Det finnes nemlig en rekke engelskspråklige nettsted hvor du gratis kan laste opp dine filer og så få betalt når andre laster ned disse. Legg i den sammenheng merke til at flere av sidde nettstedene har svært mange besøkende, noe som betyr at du kan få mange tusen nedlastinger av dine filer. Det er også nødvendig for å kunne tjene særlig med penger da betalingen pr nedlasting er liten. 


Personlig har jeg ikke erfaring med denne muligheten til å tjene penger online, men den fremstår som enkel og ikke minst helt gratis. Så vidt jeg kan se skal det mye til for å tjene gode penger på opplasting av filer, men så lenge det er risikofritt er et kanskje verdt et forsøk? Bilder, foto, tegninger, sanger, spill og programvare er eksempler på filer du kan laste opp, men husk at du må ha rettighetene til de aktuelle filene. Her er noen sider som i skrivende stund tilbyr deg å tjene penger online, gjennom å laste opp filer gratis.


•    uploading.com (nedlagt)

•    sharecash.org

•    filefactory.com


I del 2 kan du lese om nettsalg og gratis konkurranser

I del 3 kan du lese om domenehandel

I del 4 kan du lese om fiverr.com og mikrojobb.no

I del 5 kan du lese om det å tjene penger på kunnskaper


Sjekk hvordan du kan tjene penger med spørreundersøkelser