Hvordan tjene penger online? del 5


Bruker du internett for å finnes svar på noe du lurer på? Det gjør de alle fleste av oss, noe som åpner for flere muligheter til å tjene penger på de kunnskapene du har. Du kan for eksempel starte en blogg, få betalt for å skrive artikler, få betalt for å svare på spørsmål, lage en ebok, med mer. Her er noen tips om hvordan du kan tjene penger på nett, ved hjelp av dine kunnskaper.


Start din egen blogg

Blogging er en av de mer populære mulighetene til å tjene penger på kunnskaper, til tross for at det både krever tålmodighet og mye innsats. Har du mye kunnskap om fotografering kan du for eksempel lage en fotoblogg og tjene penger på annonser. Tanken er at en person som for eksempel søker på frasen «hvordan ta gode bilder utendørs»? finner din blogg på Google eller andre søkemotorer, noe som betyr at du bør lære deg søkemotoroptimalisering. Fordelen med denne muligheten er blant annet at du kan komme i gang gratis og at det er mulig å tjene en god del penger. Ulempen er at det å lykkes med denne typen blogging er vanskelig og krever en god del arbeid. Mer informasjon finner du i denne artikkelen.


Få betalt for å skrive artikler

Denne typen skrivejobb er en av de mest populære og beste mulighetene til å tjene penger på nett, og her kan du virkelig bruke kunnskapene dine. Stort sett dreier arbeidet seg nemlig om å skrive artikler for forskjellige nettstedet og da velger du naturligvis å skrive om det du kan mye om. Dersom du har mye kunnskap om matlaging kan du for eksempel skrive artikler med tips om matretter, sunn mat, spennende ingredienser, med mer. Fordelen med denne muligheten er at du kan tjene en god del penger, at det er forholdsvis enkelt, samt at du kan tjene penger fra dag en. Ulempen er først og fremst at du bør kunne skrive på engelsk, dersom det skal bli penger ut av det. Sjekk linkene under for mer informasjon og nyttige tips.


•    Hvordan tjene penger med en skrivejobb?

•    Finn en skrivejobb hos Web Colleagues


Få betalt for å svare på spørsmål

Det finnes faktisk flere nettsted som tilbyr deg å tjene penger på å besvare spørsmål. Det kan muligens fremstå noen fremmende for mange her til lands, men det finnes mange som er villige til å betale for gode svar. Nedenfor finner du linker til slike sider, men legg merke til at enkelte av disse kan stille krav til kompetanse før du godkjennes. Når det gjelder fordeler med denne muligheten, så er det først og fremst en god anledning til å bruke kunnskapene dine, samt til å hjelpe andre. Samtidig som du tjener noen kroner. Når det gjelder ulempene så er de først og fremst at kommunikasjonen stort sett foregår på engelsk, samt at det er vanskelig å tjene mye penger.


•    JustAnswer.com 

•    Smallbizadvice.com

•    Her finner du hele 20 muligheter


Flere muligheter

Det finnes en lang rekke alternativ som helt eller delvis lar deg tjene penger på kunnskaper og en av disse er å skrive en e-bok. Det kan for eksempel være en guide om fotografering eller en samling med matoppskrifter og tips. En annen mulighet er å lære bort kunnskapene dine, for eksempel gjennom å arrangere kurs eller gjennom å tilby online opplæring innen et bestemt emne. Noe avhengig av hvilke kunnskaper du har, er det også mulig å tjene penger på å lage et produkt som du selger. Her er noen linker med relevant informasjon og nyttige tips.•    Nyttig om å skrive en e-bok

•    Nyttig om å selge dine kunnskaper

•    Hvordan lage en e-bok?