Hvordan tjene penger online? del 4


Som tidligere nevnt finnes det mange muligheter til å tjene penger på nett og i en artikkelserie presenterer jeg nå en del av de mindre kjente jobbmulighetene som finnes. I menyen til venstre finner du de beste og mest populære mulighetene til å tjene penger. I denne delen finner du informasjon om hvordan du kan tjene penger på å selge tjenester gjennom to spennende nettstedet som har spesialisert seg på nettopp dette.


Hvordan tjene penger med fiverr.com?

Fiverr er et meget populært nettsted hvor du kan kjøpe og selge tjenester for en femmer ($ 5). Det virker muligens som en liten sum, men det er absolutt mulig å tjene greit med penger gjennom denne online markedsplassen. Det finner du tips om i neste avsnitt, men først litt praktisk informasjon. Fiverr er som navnet tilsier et engelskspråklig nettsted. Videre er det en oversiktlig markedsplass hvor alt er godt forklart og lett forståelig. Jeg nevner også at det i skrivende stund er gratis å registrere seg, samt at du kan komme i gang umiddelbart.


Hva skal til for å lykkes?

Det er to faktorer som er meget viktige dersom du skal kunne tjene gode penger på denne markedsplassen og den ene er naturligvis at du kan tilby et produkt (en tjeneste) som er av interesse for flest mulig. Den andre faktoren er at du må ta hensyn til den lave salgsprisen på snaut 30 kroner.


Det vil si at du må komme opp med en tjeneste som du kan levere uten at det tar deg mange minuttene, noe som absolutt er mulig. En mal som du raskt kan tilpasse forskjellige kunder er et eksempel på hvordan du virkelig kan tjene gode penger på Fiverr.


Her finner du tips om betalte markedsundersøkelser


Det beste tipser jeg kan gi er at du benytter din kreative side, samt at du sjekker hva andre selger og/eller ønsker å kjøpe på denne markedsplassen som er verdens største for online småjobber. Her er noen eksempler som kan gi deg en ide om hvordan andre tjene penger på fiverr.com.


•    Jeg tar kvalitetsfoto av bestemte ting eller produkter – pris 5 dollar

•    Jeg hjelper deg å planlegge USA-ferien – pris 5 dollar

•    Jeg lager en personlig sang/tekst – pris 5 dollar

•    Jeg forklarer hvordan du kan tjene penger hjemmefra – pris 5 dollar

•    Jeg lager en video hvor jeg promoterer din nettside eller ditt produkt – pris 5 dollarHvordan tjene penger med mikrojobb.no?

Mikrojobb er også en online markedsplass for kjøp og slag av tjenester som har mye til felles med fiverr.com. Til og med designet er så å si identisk og det er naturlig å anta at mikrojobb er en slags norsk versjon av den engelspråklige suksessen. Ved siden av språket finnes det imidlertid en stor og viktig forskjell, nemlig den at du på mikrojobb.no kan selge tjenester i prisklassen 50 – 1000 kroner. Det betyr naturligvis flere muligheter til å tjene penger, men husk at markedet alltid vil være forholdsvis begrenset for nettstedet som kun retter seg mot et norsk marked.


Her kan du lese om en ektrajobb hvor du tester spill


Hva skal til for å lykkes?

Dersom du skal tjene penger på denne norske markedsplassen må du først og fremst kunne tilby en tjeneste som det er eller kan bli etterspørsel etter. Videre må du kunne konkurrere på pris og du må kunne levere ok kvalitet. Misfornøyde kunder vil nemlig raskt gi negative tilbakemeldinger og dermed får du neppe flere salg. Dersom du satser seriøst bør du også legge vekt på en slags produktkalkyle, hvor du beregner hva du faktisk sitter igjen med pr salg og pr arbeidstime. Tips og inspirasjon kan du for øvrig finne ved å sjekke hva andre personer selger, samt ved å se hva potensielle kunder etterspør. 


Klikkfor å lese om nettsteder som kan hjelpe deg å tjene penger


Mikrojobb vs Fiverr

Begge disse markedsplassene har sine klare fordeler og det er absolutt ingenting i veien for å forsøke begge to. Når det gjelder fiverr.com, så er den store fordelen at du kan nå et veldig stort marked og at det derfor er mulig å tjene en god del penger. Når det gjelder mikrojobb.no, så er den store fordelen at du kan tilby tjenester til summer opp mot tusen kroner, noe som betyr flere muligheter og større fortjeneste pr salg. Jeg er imidlertid usikker på hvor mange som kjøper tjenester på mikrojobb.no og vil nok derfor rangere fiverr.com som den beste muligheten til å tjene penger på denne måten.


•    I del 1 finner du blant annet tips om inntekter fra filopplasting

•    I del 2 finner du blant annet tips om inntekter fra netthandel

•    I del 3 finner du blant annet tips om inntekter fra domenehandel

•    I del 5 finner du blant annet tips om inntekter fra kunnskapene dine