Hvordan tjene penger online? del 3


Tjen penger på domenehandel

En av de mer populære mulighetene til å tjene penger på nett er kjøpe og salg av domener. Faktisk kan du tjene enorme summer på denne måten, men det er ikke noe du bør regne med. God betaling for det arbeidet du legger ned er imidlertid en realistisk målsetning som absolutt er oppnåelig


Enormt potensiale

Et domene kan være verdt enorme summer og faktisk kan du tjene deg rik på et enkelt domene. Nå er naturligvis ikke det noe du kan forvente, men det sier noe om potensialet i denne inntektsmuligheten. Noen eksempler på potensialet er domenet sex.com som i 2006 ble solgt for mer enn 70 millioner kroner og domenet toys.com som i 2009 ble solgt for nærmere 30 millioner kroner. Når det gjelder norske domener, er ikke potensialet like stort. Men, så vidt jeg kjenner til så er også norske domener solgt for summer som langt overstiger millionen. En mer realistisk pris for et godt domene er imidlertid etter det jeg kjenner til fra 5000 kroner og oppover.


Enkelt i teorien

Det å tjene penger på domenehandel er enkelt i teorien og for så vidt også i praksis, vel å merke dersom du finner gode domener. Da tenker jeg på det faktum at det er svært enkelt å kjøpe (registrere) et domene, samt at det også er enkelt å selge domener. I tillegg er det svært så rimelig å kjøpe domener, vel å merke dersom de ikke allerede er registrerte (kjøpt).


Hvordan lykkes?

Verdien av et domene vil være den summen noen er villige til å betale. Det betyr med andre ord at utfordringen blir å finne domener som flest mulig er villig til å betale mest mulig penger for. Hvordan du finner slike domener er jeg på ingen måte noen ekspert på, men på diverse nettsteder finnes det mange nyttige hjelpemidler og tips som kan hjelpe deg i gang. Mange av disse tipsene kommer fra personer som selv har tjent mye penger på domenehandel og som derfor vet hva de snakker om.


Tips og ressurser

Dersom du skal forsøke å tjene penger på domenehandel, bør du aller først skaffe deg litt kunnskap om hva som skal til for å lykkes. Nedenfor finner du linker til en del nettsteder hvor du finner relevant tips og informasjon. De eneste tipsene jeg kan kommer med er at et kort domenenavn i utgangspunktet er mer verdt enn et langt domenenavn, at du først og fremst bør satse på com- og no-domener, samt at det gjelder å være tålmodig. 


•    Søk etter og kjøp domener på godaddy.com

•    Selg domener på sedo.com

•    Lær alt om hvordan du lykkes med domenehandelTjen penger på kunnskapene dine

Svært mange av oss har gode kunnskaper om et eller flere spesifikke emner og slike kunnskaper er det mulig å tjene penger på. Det kan være alt i fra kunnskap som stammer fra utdanning og jobb til kunnskap du har fra en hobby eller annen interesse, men det bør være kunnskap som andre kan dra nytte av. 


Flere muligheter

Du finnes flere metoder du kan benytte for å tjene penger på dine kunnskaper og en av disse er naturligvis å starte din egen blogg eller ditt eget nettsted. Det er for så vidt det jeg har gjort på dette nettstedet hvor jeg deler mine kunnskaper om det å tjene penger på nett. Men, legg merke til at det kreves en god del arbeid for å få lesere til et nettsted. 


Skriv artikler

En annen mulighet er å skrive artikler for engelskspråklige nettsted som lar deg tjene penger på de artiklene som publiseres. Vanligvis får du betalt ut i fra antall visninger eller du får en andel av inntektene fra annonsene som vises ved dine artikler. Etter det jeg har funnet ut kan er det krevende å tjene gode penger på denne måten. Men, dersom du like å dele dine kunnskaper med andre så kan du gjøre det og samtidig tjene litt penger. Squidoo.com og flixya.com er etter det jeg kjenner til nettsteder som tilbyr denne muligheten til å tjene penger på nett.


Denne anbefales

Writing Jobs Online er nok en bedre mulighet for deg som først og fremst ønsker å tjene penger på det du skriver om. De tilbyr deg nemlig grei betaling for artiklene du skriver og i utgangspunktet kan du velge hvilke emner du ønsker å skrive om. Det gjør det mulig å bruke de kunnskapene du har til å tjene gode penger. Real Writing Jobs er for øvrig et populært nettsted som har mange norske medlemmer.


Svar på spørsmål

Du kan også tjene penger på dine kunnskaper gjennom å svare på spørsmål. Da tenker jeg i første rekke på nettsteder som justanswer.com og webanswers.com, med flere, hvor du enkelt og greit kan tjene penger på å besvare spørsmål som stilles av brukerne. Dette kan muligens virke noe fremmende for oss nordmenn, men det finnes svært mange mennesker som er villige til å betale for å få svar på alt mellom himmel og jord. Legg merke til at de nettstedene som tilbyr deg å tjene penger på denne måten fungerer ganske så forskjellig og at det i noen tilfeller stilles forholdsvis strenge krav for at du skal bli godtatt som ekspert.


•    Del 1 - Tjen penger på enkle datajobber

•    Del 2 - Tjen penger på gratis konkurranser

•    Del 4 - Tjen penger på å selge små tjenester

•    Sjekk disse inntektsmulighetene