Du kan tjene penger med ditt eget nettsted


Hvordan skaffe inntekter fra et nettsted? En blogg er nok et velkjent alternativ for deg som ønsker å tjene penger på nett, men det finnes en rekke andre nettsted som også kan generere gode inntekter. Innsats og tålmodighet er stikkord for disse mulighetene, men det er samtidig inntektsmuligheter som alle kan benytte seg av. Her en noen muligheter til å tjene penger på et nettsted. 


Hjemmesider

Forskjellen på en blogg og en hjemmeside er det ikke alltid like lett å se og ofte er det da heller ikke vesentlige forskjeller. Med en hjemmeside mener jeg i denne sammenheng et nettsted som ikke er utformet som en blogg og som ikke har de klassiske kjennetegnene på en blogg. Det vil for eksempel si RSS feed og et innhold som er organisert etter dato.


Hvordan bli oversetter?


En hjemmeside betyr naturlig nok at du setter ditt personlige preg på denne, men for å kunne tjene penger bør du vurdere å begrense innholdet til bestemte tema. En god mulighet er å lage en hjemmeside om en hobby eller om et emne du har mye kunnskap om. Du kan for eksempel lage en hjemmeside om din hobby som er ørretfiske eller om din interesse for bøker. 


Legg merke til at jeg tar utgangspunkt i muligheter til å tjene penger på nett og i den sammenheng er valg av innhold viktig. Det er nemlig stor forskjell på hvor mye du kan tjene på forskjellige emner og det bør du tenke gjennom før du setter i gang. Ellers bør du lære deg det mest grunnleggende om søkemotoroptimalisering (SEO). I denne artikkelen om blogging finner du ellers en rekke tips som også er nyttige for deg som skal lage en hjemmeside. På siden Jobbe Hjemmefra finner du blant annet mer enn 50 bloggtips, samt tips om det å jobbe hjemmefra.


Lenkekatalog

En lenkekatalog er en annen mulighet til å tjene penger på et nettsted og denne muligheten skiller seg en del fra mange andre. En lenkekatalog er et nettsted hvor du vanligvis finner lenker til tusenvis av nettsted og disse er gjerne inndelt i kategorier som helse, hobby, blogger, finans, med flere. Legg merke til at jeg ikke tenker på nettsted av typen startsiden.no og lignende. Det er mer enn bare lenkekataloger og det skal mye til for å kunne ta opp konkurransen med Startsiden.Her finner du tips om lett tjente penger.


Jeg har ikke inngående kunnskap om det å tjene penger med en lenkekatalog, men det finnes en del åpenbare forutsetninger og faktorer som vil påvirke inntektsmulighetene. Legg først og fremst merke til at du ikke kan forvente den store trafikken på et nettsted som dette. Legg også merke til at det først og fremst er gjennom salg av lenker du kan tjene gode penger på et slikt nettsted. Sistnevnte er for øvrig et omdiskutert punkt da Google i utgangspunktet straffer nettsted som kjøper og selger lenker.


Det eksisterer imidlertid noen unntak fra dette og lenkekataloger er de blant disse. Men, et slikt unntak betinger i utgangspunktet at din lenkekatalog er av en viss kvalitet og at alle nettsteder du lenker til vurderes manuelt og kritisk. Nøyaktig hvordan dette fungerer bør du skaffe deg kunnskap om før du eventuelt forsøker denne muligheten til å tjene penger på nett.


Her finner du Betalte markedsundersøkelser


Du lurer kanskje på hvorfor noen gidder å betale for å få sitt nettsted plassert i en lenkekatalog som ikke har trafikk? Det skyldes enkelt og greit lenkeverdien. En lenke fra en lenkekatalog som Google anser som bra vil nemlig hjelpe dette nettstedet til bedre rangeringer oss Google og dermed også til flere besøkende. Det samme gjelder for andre søkemotorer, men det er Google som er den dominerende søkemotoren.


For å lykkes med en lenkekatalog betyr dette at den bør være godt likt av Google. Få, om noen, er nemlig villige til å betale for en lenke plassert på et dårlig likt nettsted og for en lenkekatalog vil verdien først og fremst måles i Page Rank (PR) som er en av Google sine metoder for å rangere nettsted. Også dette emnet må du sette deg grundig inn i dersom du skal kunne tjene penger på denne måten og her nevner jeg bare kort det mest grunnleggende som er at Page Rank er et slags karaktersystem med en skala fra 0 – 10, hvor 10 er best. Videre kan jeg nevne at Google oppdatere PR flere ganger hvert år, samt at kvaliteten på inngående lenker er den viktigste faktoren for å oppnå høy Page Rank.


Hvor høy Page Rank du må ha for å kunne tjene særlig med penger på en lenkekatalog avhenger blant annet av om du satser på en norsk eller engelskspråklig utgave. Det finnes for øvrig få norske lenkekataloger, mens det finnes tusenvis av engelskspråklige nettsted av denne typen. Det store flertallet av disse har PR fra 0 til 4 og tjener fra 5 til 50 kroner per betalte lenke. Til sammenligning kan jeg nevne at en lenke på fra en katalog med PR 6 vanligvis koster fra 50 til flere hundre kroner og at en lenke på nettsted med enda høyere PR kan selges for flere hundre kroner pr år.


Her finner du tips om inntekter fra e-bøker


Med tanke på at du kan selge hundrevis av lenker betyr det at potensialet et stort og dette er definitivt en mulighet til å tjene gode penger på nett. Men, det er en lang og kronglete vei som skal gås før du kommer så langt og det finnes ingen garantier for å lykkes. Jeg synes dette er en spennende mulighet til å tjene penger på nett, men det er likevel ikke noe jeg vil anbefale sånn uten videre. Det kreves en god del kunnskap, en god del arbeid og ikke minst svært mye tålmodighet. Høy Page Rank er nemlig ikke noe du oppnår over natten. I menyen finner du for øvrig en rekke artikler med tips om hvordan tjene penger på nett. Der finner du blant annet en rekke forholdsvis enkle inntektsmuligheter som alle kan benytte seg av, blant annet betalte spørreundersøkelser som du kan lese om her.


Sjekk gjerne denne videoen om det å lage hjemmesider