Hvordan tjene penger som spilltester?


En jobb som spilltester er definitivt blant de beste og mest spennende mulighetene for deg som ønsker å tjene penger på nett. La meg først av alt kommentere et par myter om denne jobbmuligheten. For det første er dette ikke en form for lureri, men en reell mulighet til å tjene penger. For det andre er dette ikke en mulighet til å bli rik, men en mulighet til å skaffe seg en fin ekstra inntekt gjennom ærlig arbeid og en normal timelønn.


Jobb som spilltester

En jobb som spilltester er mulig fordi spillbransjen er milliardindustri. Enorme summer brukes for å utvikle de beste spillene, de beste konsollene, med mer. Gode tilbakemeldinger fra potensielle kunder er en viktig del av denne prosessen og spillbransjen betaler mer enn gjerne for verdifull feedback. Fordi spillutviklere ønsker tilbakemeldinger fra alle kundegrupper er muligheten til å tjene penger som spilltester gode også for nordmenn.


Litt om arbeidet

I utgangspunktet kan alle benytte denne muligheten til å tjene penger på nett, men en viss erfaring med og interesse for spill er en stor fordel. For å kunne teste et spill og komme med en meningsfylt tilbakemelding er det nemlig nødvendig at du vet hva du uttaler deg om. Selve arbeidet går nemlig ikke bare ut på å teste spill og konsoller. En jobb som spilltester innebærer også at du må gi tilbakemeldinger om det du tester. Det skjer vanligvis i form av et spørsmålsskjema eller gjennom en skriftlig rapport. Dersom du ikke gir vettuge, konstruktive og ikke minst ærlige tilbakemeldinger vil dine meninger være verdiløse og du vil miste videre muligheter til å tjene penger på denne måten. Alle kan skrive en enkel rapport om et spill de har testet, men som nevnt betinger det at du vet hva du uttaler deg om.


Hvordan komme i gang?

Dette er en populær inntektsmulighet, men heldigvis er behovet for spilltestere stort. Muligheten til å komme i gang får du gjennom flere nettsted som videreformidler denne jobbmuligheten. Det finnes flere seriøse aktører du kan velge blant, men det er kun en av disse som har fokus også på europeiske og norske spilltestere. Det er nettstedet er Gaming Jobs Online. Oppdatering: Sjekk også den nye aktøren Gaming Job som allerede har opparbeidet seg et godt rykte.


Gaming Jobs har behov for spilltestere i mer enn hundre land og de egner seg ypperlig for deg som ønsker en deltidsjobb på nett. Alt etter hvor mye du jobber vil du kunne tjene fra 3000kr til 20 000kr per måned, men fra 3000kr til 8000kr er mest realistisk. Gaming Jobs tilbyr deg for øvrig flere muligheter til å tjene penger på nett, men alle er relatert til testing av spill og lignende. 


Først og fremst kan du jobbe som spilltester og tjene opp mot 200kr per time. Du kan også tjene om lag 100kr per time på å se filmtrailere, eller du kan tjene noen kroner på å svare på markedsundersøkelser angående spill, konsoller og utstyr. Legg merke til at dette ikke bare er en mulighet til å tjene penger. Vanligvis vil du få beholde nye spill og nytt utstyr som du har testet og du vil i tillegg få gleden av å teste ikke utgitte spill.


Dette er fakta 

Jeg avslutter med et lite eksempel for å vise at dette er en reell og god mulighet til å tjene penger. Det er nemlig en rekke selskap som har behov for deg som vil jobbe som spilltester.Spillbransjen omsetter som nevnt for enorme summer og det legges mye innsats, penger og prestisje i å utvikle nye og gode spill. Videre er det slik at et populært spill betyr vanvittig høye inntekter og det er slik at små endringer ofte er det som gjør utslaget. Da er det egentlig helt naturlig at spillbransjen er villig til å betale for god feedback fra potensielle kunder. De vil nemlig ofte oppdage feil eller mangler som profesjonelle spillutviklere overser. 


Vi tenker oss at et nytt spill snart skal lanseres. Spillutvikleren betaler 1000kr til 1000 personer som tester spillet og gir sin tilbakemelding. En liten men viktig feil/mangel blir avdekket og nødvendige endringer foretas før spillet lanseres med suksess. Spillutvikleren har her brukt en million kroner på å få spillet grundig testet, men de har sannsynligvis tjent flere titalls millioner på at mangelen ble oppdaget. Nå var dette et svært enkelt eksempel, men det viser hvorfor du kan tjene penger på nett med en jobb som spilltester.Sjekk mulighetene til en ekstra inntekt med betalte spørreundersøkelser

Sjekk mulighetene til å tjene mye penger online

Sjekk mulighetene til å tjene penger med en hobby