Skriv din egen e-bok og selg den online


E-bøker er en voksende bransje og det betyr gode muligheter til å tjene penger. De store pengene ligger i å skrive e-bøker, men det er også mulig å tjene penger på å promotere/selge ebøker for andre. Dersom du har din egen blogg eller hjemmeside kan du annonsere for e-bøker og så tjene penger hver gang noe klikker seg videre til selgeren og kjøper en bok. Dette er med andre ord en mulighet til å tjene penger som affiliate, noe som betyr at du skaffer deg inntekter gjennom å annonsere for andres produkt eller tjenester. 


Skriv e-bøker

Det er gjennom å skrive egne e-bøker det store potensialet ligger og dette er virkelig en god mulighet til å tjene penger. Dersom du promoterer for andre kan du tjene noen kroner, men først og fremst hjelper du selgeren/forfatteren til å skaffe seg store inntekter og det er vel strengt tatt ikke noe å trakte etter. Det er nemlig ikke vanskelig å skrive en e-bok og det finnes en rekke gratis hjelpemidler du kan benytte. Husk at denne typen bøker kan være forholdsvis korte og at du kan velge å skrive om det aller meste.


Noveller, lengre historier og romaner kan du selvfølgelig forsøke deg på og dersom du lykkes kan du tjene virkelig gode penger. Men, korte temabøker er nok det enkleste og også her er inntektsmulighetene gode. Skriv en e-bok om noe du har kunnskaper om og som andre kan ha interesse av å lære/vite. Det kan for eksempel være en bok med matoppskrifter, en guide til håndarbeid, trenings tips, reisetips, fakta om bestemte emner og mye mer. Dersom du velger et populært emne er muligheten til å tjene penger på nett gode, mye fordi det fremdeles finnes få ebøker av denne typen som er skrevet på norsk.


Hvordan Tjene Penger?

For å kunne tjene penger på denne måten må du naturligvis først og fremst skrive en ebok og det er mye enklere enn det fleste tror. I denne guiden finner du all den informasjon du behøver for å lykkes og beviset på at dette fungerer er godt dokumentert. Denne guiden er nemlig en e-bok som forfatteren har tjent store penger på og dermed har hun bevist at hun faktisk vet hva som skal til for å tjene penger på denne måten.


Til en pris som i skrivende stund er satt ned til 27 dollar får du to e-bøker spekket med nyttige tips og blant annet finner du flere kapitler om hvordan du kan lykkes selv om du i utgangspunktet ikke er forfatter. Videre kan jeg nevne at Tiffany Dow som har skrevet denne guiden fokusere på det jeg omtalte som temabøker. Hvordan gå ned i vekt? Hvordan lage en kjøkkenhage?, hvordan trene hunden din? Dette er noen eksempler på den typen bøker hun anbefaler for deg som ønsker å tjene penger på denne måten.


Hvordan selge e-bøker?

Det hjelper lite å skrive e-bøker dersom du ikke får solgt disse og også dette får du mange tips om i guiden jeg nevnte ovenfor. Jeg avslutter denne artikkelen med noe grunnleggende forutsetninger og muligheter som jeg kjenner til, da med tanke på å tjene penger på e-bøker. 


Dersom du har en blogg bør denne brukes til å promotere e-bøkene dine og spesielt dersom temaene er relevante kan dette gi godt salg. For eksempel vil boka hvordan velge riktig sminke? egne seg godt for salg på din blogg om klær og mote. Facebook og Twitter er andre sosiale media som med fordel kan brukes til å promotere din egen e-bok. Betaling kan du enkelt legge til rette for ved å benytte PayPal.


De virkelig store pengene ligger imidlertid i å få andre til å selge boka for deg. Dersom du lager en kort salgsside kan du registrere deg i nett nettverk som Clickbank og tjene store penger på at andre selger boka for deg. Guiden ovenfor er et godt eksempel på dette, da jeg her egentlig selger/promoterer boka for forfatteren. Clickbank har for øvrig et godt rykte og sikre betalingsløsninger. Dersom du skulle være i tvil kan du jo be om en tilbakemelding fra noen av flere tusen personer som selger sine e-bøker og guider gjennom dette nettstedet. eBay og Amazon gir også gode muligheter til å tjene penger på egne e-bøker. Mer tips om promotering og salg finner du også i guiden til Tiffany Dow. 


Her finner du tips om hvordan du publiserer en ebok (på engelsk)

Her finner du tips om hvordan du skriver populære ebøker (på engelsk)

Her finner du betalte online undersøkelser

Her finner du tips om det å tjene penger på en hobby

​Her finner du tips om en anbefalt jobbmulighet