Hvordan tjene penger på blogging?


Hvordan tjene penger på blogg? Det er egentlig et spørsmål det er enkelt å besvare, men det betyr ikke at det er enkelt å tjene penger på denne måten. Dette er en krevende inntektsmulighet og definitivt ikke veien til lett tjente penger.


To muligheter

Det finnes i utgangspunktet to metoder du kan benytte for å tjene penger på blogg. Den ene metoden er å blogge om følelser, meninger, hverdagslige ting, samfunnsdebatten og lignende. Dette kalles gjerne personlig blogging og de mange rosabloggene er eksempler på dette. Voe og Fotballfrue er eksempler på personer som har lykkes med å tjene penger på denne typen blogg. 


Sjekk denne gode muligheten til å tjene penger online


Fordelen med en blogg som dette er at du egentlig bare kan sette i gang. Det er det du skriver som vil avgjøre om du lykkes. Kort forklart må du skrive om noe mange andre ønsker å lese om og du må ha en skrivestil som slår an. Bakdelen er at kun noen få personer vil lykkes med å tjene gode penger på denne måten. I tillegg vil en personlig blogg i utgangspunktet gi lite inntekter per leser. Det skyldes delvis at det er de samme leserne som går igjen og delvis at denne typen besøkende ikke er det som gjerne betegnes som god trafikk.


Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å forsøke denne muligheten, men det er sannsynligvis ikke den beste løsningen for deg som først og fremst ønsker å tjene penger på en blogg. En annen metode er da mye bedre og det er å starte en temablogg. Det krever litt innsats og læring, men det betyr samtidig bedre muligheter til en grei ekstra inntekt. Vel å merke etter min oppfatning.


Tjen Penger med tema blogging

Tema blogg betyr at du først og fremst jakter på unike beøkende fra søkemotorer som Yahoo, Google og Bing. La oss si at en person som har søkt på frasen anbefalte joggesko klikker seg videre til din blogg Skotips. Denne personen er mye mer tilbøyelig til å klikke på annonser på din blogg, eller til å takke ja til eventuelle tilbud. Han eller hun har aktivt søkt etter informasjon om emnet og er det som kalles god trafikk. Det er denne typen trafikk du først og fremst bør skaffe dersom du skal kunne tjene penger på blogg.


Det betyr at søkemotoroptimalisering (SEO) er viktig og dette må du ganske enkelt lære deg. Legg da merke til at det vanligvis tar flere måneder før du kan oppnå gode rangeringer oss søkemotorene og dermed tar deg også lang tid før du kan tjene penger på denne typen blogg. SEO er arbeidet med å oppnå best mulig rangering oss søkemotorer og både innhold, oppbygging og koding av bloggen din, samt lenkebygging er kriterier som vil avgjøre hvor godt du rangerer.


For å kunne tjene penger på denne typen blogging kreves det altså innsats, kunnskap og ikke minst tålmodighet. Samtidig er et en lærerik og spennende mulighet som først og fremst anbefales for deg som virkelig satser på å tjene penger på nett og som har muligheten til å legge ned mye arbeid, selv om inntektene lar seg vente på. 


Tema og inntekter

Dersom du velger denne metoden for å tjene penger på blogg vil valg av tema være viktig. Videre vil det være viktig å skaffe seg en del kunnskap om hvilke muligheter du har til å tjene penger på en blogg, samt hvordan du best kan benytte deg av disse. I artikkelen Tjene Penger på blogg del 2 finner du tips om hvordan du velger gode tema, samt hvordan du kan optimalisere bloggen din for høyeste mulig inntekter per besøkende. Sistnevnte punkt gjelder i stor grad også for deg som velger en personlig blogg. I del 3 finner du nyttige bloggtips.


Jeg har selv noen temablogger som jeg tjener litt penger på, men selv med gode rangeringer er det vanskelig å oppnå den store suksessen med norskspråklige blogger, noe som skyldes at markedet rett og slett er (for) lite. Mitt tips er at du heller forsøker deg som artikkelforfatter, noe du kan lese mer om i artikkelen Hvordan tjene penger med skrivejobb? Det gir mye bedre og enklere muligheter til å tjene penger på nett. Her finner du tips om å starte egen bedrift, med mer.


•    På siden Bloggingtips.com finner du nyttig informasjon

•    På siden DailyBlogTips finner du også nyttig informasjon

•    Her finner du tips om andre muligheter til å tjene penger på nettHer kan du lese om en populær inntektsmulighet