Hvordan tjene penger med blogging del 3


Sett deg i leserens posisjon

Annonser er for de fleste den beste og enkleste metodene som kan benyttes for å tjene penger på en blogg, men det betyr ikke at du bare ukritisk kan pøse på med de annonsene du får best betalt for. Et godt bloggtips er å forsøke å se bloggen med lesernes øyne og da spesielt i forhold til reklame. Hva er for mye reklame? Hvilke annonser vil en leser finne relevante og til og med nyttige? 


Design er viktig

Som blogger må du konstant leve med konkurransen fra mange, mange andre bloggere og førsteinntrykket er derfor viktig. Design er med andre ord viktig og da tenker jeg ikke bare på at designet skal være flott og fancy. Hvilket inntrykk ønsker du å gi dine lesere? Hvilket design passer best til det du blogger om? Tips om det å lage bloggdesign finner du blant annet på nettstedene howtomakemyblog.com og designadinblogg.se.


•    I del 1 finner du tips om valg av tema, med mer

•    I del 2 finner du tips om hvordan du tjene penger


Forsøke gjerne gjestblogging

Først og fremst bør du vurdere å skrive gjesteinnlegg på andre blogger. Det er nemlig en meget god mulighet til å markedsføre bloggen din direkte, samt til å skaffe seg inngående lenker. Sats på blogger som har lesere du tror også vil ha interesse av din blogg og gjør et skikkelig arbeid. For det første vil det øke mulighetene for å få skrive flere blogginnlegg. For det andre må du vise potensielle nye lesere at du har noe å tilby (noe det er verdt å lese). For det tredje handler det om folkeskikk. Dersom noe lar deg skrive et gjesteinnlegg så gjør du en enkelt og greit så godt du kan. Når det gjelder å la andre skrive gjestinnlegg oss deg, så kan det funke bra. Men, ikke godkjenn alt og alle. Tips om gjesteblogging finner du på siden blog.kissmetrics.com


Skrivestil er viktig

Det å bruke tid på å finne/utvikle en egen skrivestil er et bloggtips jeg har sans for. Hvilken skrivestil passer til din blogg og til det du ønsker å formidle? Hvilken skrivestil tror du dine potensielle lesere vil like? Hvilken skrivestil er du komfortabel med? Dette kan du med fordel tenke gjennom med jevne mellomrom og ikke minst før du begynner bloggen din. Husk ellers at korte avsnitt som regel er en sikker vinner, først og fremst fordi innlegg som er tettpakket med tekst kan fremstå tungleste og nesten overveldende. 


Hvordan tjene penger på nett?


Don't be shy

Ikke vær redd for å stikke frem hodet. Det gjelder både i forhold til lesere og i forhold til andre bloggere. Spesielt for deg som er nybegynner, er dette et veldig viktig bloggtips som langt på vei vil avgjøre dine muligheter til å tjene penger. Still spørsmål, kom med forespørsler, delta i diskusjoner, be om hjelp og husk at du kommer langt med litt høflighet. 


Her finner du tips om det å tjene raske penger


Sosiale medier

Dette er og blir en meget god mulighet il å promotere bloggen din. Vær aktiv, bidra på en positiv måte og lær hvordan du best kan benytte sosiale medier til å promotere bloggen og innleggene dine. Et nyttig bloggtips et å tenke på hvilke type innlegg det er sannsynlig at andre vil dele via sosiale medier. Google+, Twitter og Facebook er et naturlig sted å begynne, men det finnes mange, mange sosiale nettverk, spesielt for deg som blogger på engelsk.


Her kan du lese om inntektsmulighetene knyttet til skrivejobber

Her kan du lese om inntektsmuligheter knyttet til kjente nettsteder