Hvordan tjene penger med blogging del 2


Dersom du ønsker å tjene penger på en blogg er det viktig å kjenne til de inntektsmulighetene du faktisk har. Dersom du velger en temablogg er det også viktig å tenke nøye gjennom hvilket tema du velger. I artikkelen Tjene penger på blogg del 1 kan du blant annet lese om fordeler og ulemper med en personlig blogg i forhold til en temablogg. Her finner du mine bloggtips.


Valg av tema

Som nevnt i del 1 er en temablogg for mange det beste valget dersom målet først og fremst er å tjene penger på blogg. Men, det betyr ikke at du bare kan velge et tema du liker for så å sette i gang. Faktisk er valg av tema noe du bør bruke god tid på å vurdere og det er flere faktorer du da bør ha i bakhodet. Hvor mange besøkende vil dette emnet gi? Hvor mye kunnskaper har jeg om dette temaet? Hvor mye penger kan jeg tjene? Hvor stor er konkurransen?


Ved hjelp av Google AdWords kan du sjekke hvilket potensiale forskjellige søkeord har, både i forhold til antall besøkende og i forhold til inntjening. Når det gjelder inntektspotensialet vil du også komme lang med litt sunn fornuft. Det sier seg selv at tema og søkeord som kredittkort og forbrukslån vil kunne gi svært god inntjening per besøkende, mens et tema som vedlikehold av sykkel har et dårlig potensiale. Da er det altså bare å starte en blogg om forbrukslån for så å tjene gode penger på internett?


Dessverre er det ikke så enkelt. Forbrukslån er riktig nok et tema med rimelig bra trafikkpotensiale og meget gode inntjeningsmuligheter, men det er også et tema hvor konkurransen er særdeles tøff. Det vil med andre ord ta svært lang tid før du vil kunne oppnå gode nok rangeringer til å tjene penger og det er langt i fra sikkert at du noen gang vil tjene penger på en blogg om forbrukslån. Sjekk alltid konkurransen før du velger tema. Det kan du gjøre ved å søke på temaet for så å analysere de høyest rangerte sidene.


Det siste punktet er å vurdere dine kunnskaper. Du kan selvfølgelig velge et ukjent emne og lese deg til den nødvendige kunnskapen, men det vil være tungvint og lite motiverende. Denne muligheten til å tjene penger på internett er som du ser avhengig av flere faktorer og valg av tema bør være en balanse mellom punktene nevnt ovenfor. Et tema som du har en del kunnskap om og som kan gi en del trafikk og greie inntjeningsmuligheter uten den tøffeste konkurransen er med andre ord det ideelle målet.


Hvordan tjene penger?

Til syvende og sist handler dette om å tjene penger på internett og derfor er naturligvis inntektsmulighetene et emne du bør sette deg godt inn i. Salg av egne produkter eller salg av annonseplass er to gode muligheter, men for de aller fleste vil AdSense og affiliate være de viktigste inntektskildene. 


AdSense

AdSense er tekst og/eller bildeannonser fra Google som du finner på svært mange blogger og AdSense er etter min mening rett og slett et genialt system som gjør det svært enkelt for oss som ønsker å tjene penger på en blogg. Du velger ganske enkelt hvor på bloggen din du ønsker å vise AdSense annonser og så vil annonsene automatisk tilpasses innholdet på bloggen din. Det betinger at siden din er sånn noenlunde optimalisert for søkemotorer, men det er sjeldent noe problem.


Legg merke til at det er mye du kan gjøre for å optimere inntektene fra AdSense. Valg av farge, form og størrelse på annonseenhetene er viktig og det samme gjelder for plassering og valget mellom tekst og bildeannonser. Det finnes mange nettsted med tips om hvordan tjene penger med AdSense, men du finner egentlig mer enn gode nok tips på AdSense og Google sine egne sider. Legg merke til at du med AdSense vil tjene penger hver gang noen klikker på dine annonser. (Ikke juks, da utestenges du). Nyttige tips finner du forøvrig i AdSense-bloggen.


Affiliate

Å tjene penger som affiliate betyr at du annonserer for andre sine produkt eller tjenester for så å få en bestemt sum eller prosentandel hver gang en av dine lesere foretar en ønsket handling. Det kan for eksempel være et kjøp, en aksept av et tilbud eller en registrering. Gjennom store affiliate nettverk kan du velge mellom hundrevis av annonser og potensialet er nok større enn for AdSense. Samtidig kreves det mer arbeid da du selv må sørge for å finne relevante annonser. Du må også selv følge med og bytte ut annonser som blir inaktive, vanligvis fordi en kampanje endres eller avsluttes.


Noen affiliate nettverk forsøker riktig nok med et system som skal tilsvare AdSense, men det er ikke noe jeg anbefaler foreløpig. Plassering av annonser, størrelse, format og lignende er viktig også for denne muligheten til å tjene penger på internett, men det er en annen ting du først og fremst bør fokusere på. Brukt tid på å finne relevante annonser. For eksempel kan bloggen din Skotips med fordel ha annonser for en skobutikk, mens annonser for en datingside er urellevant og vil gi dårlig med inntekter. De beste norske affiliate nettverkene er for øvrig TraderDoubler og Netbooster.


Sjekk gjerne denne artikkelen om inntekter fra bilder

Sjekk gjerne denne artikkelen om inntekter fra sosiale medier