Tjen penger med betalte spørreundersøkelser


Betalte spørreundersøkelser er en mulighet til å tjene penger på nett. Hvor mye  penger vil avhenge av hvilen type undersøkelser du svarer på, samt av hvem som tilbyr disse. Jeg kommer tilbake til dette, men først noen ord om markedsundersøkelser vs spørreundersøkelser. 


Det er nemlig ganske stor forskjell på disse to typene undersøkelser og spesielt for deg som ønsker å tjene penger er dette ganske viktig. Enkelt forklart kan spørreundersøkelser være alt fra politiske meningsmålinger til undersøkelser om familiens transportvaner. Markedsundersøkelser er forbrukerundersøkelser, undersøkelser om bestemte produkt eller varegrupper, med mer. Dersom du er ute etter å tjene penger på undersøkelser er det sistnevnte som gir best muligheter, men det er ofte spørreundersøkelser det er meste interessant å svare på.


Hvordan tjene penger med spørreundersøkelser?

Du kan tjene greit med penger gjennom betalte spørreundersøkelser på nett, men betalingen er ikke noe å juble for. Da er som nevnt markedsundersøkelser en bedre mulighet, noe du kan lese om i artikkelen betalte markedsundersøkelser. Det er imidlertid noen fordeler også med spørreundersøkelser.


Den største fordelen er at du kan komme i gang helt gratis. En rekke norske aktører tilbyr det som i all hovedsak er betalte spørreundersøkelser og du kan tjene mellom 1000 og 2000 kroner per måned med denne inntektsmuligheten. Men, timebetalingen er ikke spesielt god og dette er først og fremst en god inntektsmulighet for deg som liker å dele dine meninger. Spørreundersøkelser er nemlig en god mulighet til å påvirke alt i fra samfunnsdebatten til utvikling av nye produkter.


Kom i gang

Dersom du ønsker å forsøke betalte spørreundersøkelser på nett, nevner jeg her de beste, gratis norske mulighetene. Du bør egentlig melde deg på flest mulig dersom det skal bli penger ut av det. Da får du god tilgang på undersøkelser og du velger selv hvilke du ønsker å delta i. Dette er som nevnt ingen gullgruve, men det er lett tjente penger og du har ikke noe å tape siden alt er gratis. Nedenfor finner du noen tips og retningslinjer om det å benytte denne muligheten til å tjene penger på nett. 


•    Toluna - God norsk mulighet som anbefales (er for tiden ikke aktiv)

•    Meningstorget - Et helt greit alternaiv

•    YouGov - Mange interessante undersøkelserNoen tips 

Det er en grunn til at du kan tjene penger på å delta i spørreundersøkelser på nett. Mange aktører er villige til å betale for din mening og det betyr at du alltid bør svare skikkelig. Les gjennom spørsmålene og svar ærlig. Hvis ikke er du med på å undergrave hele dette systemet.


Dersom du skal tjene særlig med penger må du melde deg på flere nettsted og mulighetene ovenfor er de beste for deg som ønsker å komme i gang gratis. Velg å svar på de undersøkelsene som gir beste betaling og/eller de som virker mest interessante.


Toluna og en del andre aktører har en profil du kan fylle du, noe du bør gjøre med en gang. Det vil sikre deg mer relevante, samt flere spørreundersøkelser og dermed bedre muligheter til å tjene penger på nett.


Enkelte nettsted tipser deg om å opprette medlemskap i flere navn, slik at du kan tjene mer. Ikke gjør dette. Du vil bli avslørt, det er kjedelig å svare på samme undersøkelse flere ganger og denne typen juks vil kunne ødelegge muligheten for betalte spørreundersøkelser.


Husk at du når som helst kan melde deg av sidene som tilbyr betalte spørreundersøkelser. Da slettes ditt medlemskap og du vil ikke lenger motta epost fra disse aktørene. Mulighetene nevnt ovenfor er seriøse selskap som ikke sender seg spam og de deler ikke dine opplysninger med andre.